21 Ekim 2009 Çarşamba

Sağlıklı & kalıcı bir şekilde kilo vermek

http://img2.blogcu.com/images/g/u/z/guzelkonular/kilo_verme.jpg

evet arkadaşlar önemli olan aç kalmak değildir. hertürlü diyeti deneyip kilo veriyorsunuz ama sonucunda hem metabolizmanız bozuluyor daha sonrada verdiğiniz kiloları 2 katıyla geri alıyorsunuz.
PEKİ NEDEN KİLO ALIYORUZ ?

Çok basit herşey vücudumuzdaki pankreas denilen organla alakalı. ve kilo almada en önemli faktörün kahvaltı olduğunu biliyormuydunuz.
örnek: sabahları kalkıyoruz ve sağlam bi kahvaltı dediğimiz klasik türk kahvaltısı yapıyoruz (yağ;bal, peynir , ekmek vs.) yada simit gibi gıdalarla besleniyoruz.bu gıdaların hepsi karbonitrattır. yani karbonitrat kanımızda en çabuk şekere dönüsen birşeydir. bu sebeple kanımızdaki şeker oranı birden yükseliyor ve pankreasa uyarı gönderiyor. pankreasta bu şekeri düşürmek için hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyor yakabildiklerini enerjiye yakamadıklarını ise VÜCUDA YAĞ OLARAK DEPOLUYOR. Tekrardan bu yağları kullanamadığımız için kilo olıyoruz. sonrasında 3-4 saat sonra tekrar acıkıyoruz ve yine vücut karbonitrata ihtiyac duyuyor çünkü pankreas birden çalıştı ve kandaki şekerimizi düşürdü. işte bu yüzden kilo alıyoruz.

YADA

sabah kalkınca hiç kahvaltı yapmıyoruz. güne kan şekerimiz düşük başlıyoruz ve öğlen birden bire vücuda karbonitratı verince yine yukardaki sistem devreye giriyor ve kilo alıyoruz.

ÖNEMLİ NOT: gün içinde aldığımız her 2500 kaloriden sonraki +25kalari vücuda 1gr yağ olarak depolanıyor.

PEKİ KİLO ALMAMAK VEYA SAĞLIKLI VE KALICI BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO VERECEĞİZ?
Çok kolay uzmanlar buna bir çözüm bulmuşlar artık dünya sağlık örgütünün verdiği bilgiye göre türkiye obezitede avrupada 1. sıraadaymış.

peki uzamanlar ne bulmuşlar karbonitrat ağarlıklı değil protein ağırlıklı kahvaltı yaptığımızda gün içerisinde açlık hissi azalıyor ve daha az yemek yiyoruz.
peki protein ağırlıklı kahvaltıyı nereden bulacaz. bu besinleri dünyaca ünlü doktorlar 4 sene araştırma sonucu bulmuşlar size kalan tek şey ürünü alıp sabah kahvaltılarınızda onu yemeniz. üstelik tamamen bitkisel ve bize gün içinde ihtiyac duyduğumuz 114 çeşit besini veriyor ve sağlıklı kolay bir şekilde , dengeli beslendiğimiz için kilo vermemizi sağlıyor.

EVET HERŞEY BUKADAR KOLAY

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder